- Дописи
- 23
- Репутація
- 0
- Бали
- 1
Субординація — вид службових відносин, що передбачає підпорядкування для нижчої за рангом (посадою, званням) службової особи виконання рішень (наказів) і вимог вище за званням особи, а також дотримання у цих відносинах правил службової дисципліни, етики і відповідальності
Основні положення субординації
Приклади звернення:
Замість "Здоров" - "Бажаю здоров'я"
Замість "Так" - "Так точно!"
Замість "Ні" - "Ніяк ні"
Замість "Можна" - "Дозвольте"
Замість "Не знаю" - "Не володію інформацією"
Замість "Добре" - "Слухаюсь!"
Замість "Як справи?" АБО "Що там?" - "Доповісти обстановку!"
Замість "Робити"- "Виконувати!"
Приклад:
Особа №1 - "Пане Генерале, дозвольте звернутися, звертається (ваше звання та прізвище) зі (з того місця з якого ви звертаєтесь)?"
Особа №2 - ''Дозволяю
Основні положення субординації
Молодший за званням беззаперечно підпорядковується старшому і виконує всі його команди.
Як тільки наказ або завдання старшого за званням виконується, про це необхідно негайно доповісти командуванню.
Невиконання наказу старшого за званням може спричинити за собою відповідальність аж до кримінальної.
Всі працівники повинні чітко дотримуватися правил, описаних в статуті та існуючим субординаційним традиціям.
Працівники повинні виконувати команди старшого за званням і ритуал вітання.
Порушення субординації тягнуть за собою дисциплінарні стягнення (ДОГАНА).
Порушення поведінки в строю тягне за собою дисциплінарні стягнення у вигляді покарання або догани.
Приклади звернення:
Замість "Здоров" - "Бажаю здоров'я"
Замість "Так" - "Так точно!"
Замість "Ні" - "Ніяк ні"
Замість "Можна" - "Дозвольте"
Замість "Не знаю" - "Не володію інформацією"
Замість "Добре" - "Слухаюсь!"
Замість "Як справи?" АБО "Що там?" - "Доповісти обстановку!"
Замість "Робити"- "Виконувати!"
Приклад:
Особа №1 - "Пане Генерале, дозвольте звернутися, звертається (ваше звання та прізвище) зі (з того місця з якого ви звертаєтесь)?"
Особа №2 - ''Дозволяю